Jobbak voltunk a kis Fradinál….

A hét elején még 300 körüli FTC drukkerre számítottak a jászberényi labdarúgócsapat vezetői – így informálták őket – ám vasárnap délután, üresen maradt a vendégszektor. A hazai oldalon viszont kellemes meglepetésre mintegy 400 -an foglaltak helyet. A fiúk meg is hálálták a biztatást, hiszen magabiztos győzelmet arattak az FTC tartalékcsapata ellen.

Jász Sport FC – Ferencváros II. 3-1 (1-0)

Pesti József edző, a következő játékosokat szerepeltette az NB III nyitómeccsén:

PAPP T. – Vaszicsku, KRAJCSEK, Farkas T., Gulyás – Móczó, LUKÁCSI (Gál O., 61.), Vidra (Tóth T., 75.), Pap T. – SZILÁGYI (Árpás, 88.), Hamar.

A Fradiban csak egy-két név, pl. Fülöp Noel, Tóth B. és Nyilasi Tibor fia, Bálinté csengett ismerősen. Lipcsei Péter pedig a kispadról – mint pályaedző – figyelte az FTC talán juniornak nevezhető gárdáját. (Az első csapat ugyanis. az NB I-ben, a II. a Liga bajnokságban, itt az NB III-ban pedig a fiatalok szerepelnek.)

Mindezt bizonyára tudták a hazai fiatalok is, hiszen nem szeppentek meg az FTC névtől, sőt a 12. percben már a Fradi hálójában táncolt a labda, amit Hamar juttatott oda 1-0. Ezután a Fradi kezdeményezett többet, helyzetük is volt, de nem változott az eredmény az első félidőben. A 2. játékrészt viszont repülőrajttal kezdték Pesti József fiai, hiszen 3 perc elteltével Szilágyi – a másik csatár – iratkozott fel a góllövő listára, 2-0. Alig telt el 8 perc és ismét gólnak tapsolhatott a hazai publikum. Ekkor Móczó Norbi mattolta – az állandóan „kint szaladgáló” – Hermány kapust 3-0.

A fölényes vezetés tudatában visszavettek a berényi fiúk. Ezt észlelték a vendégek is és a csereként beállt „kis Nyilasi” szépített 3-1. Ezzel be is állította a végeredményt, bár még nagyon sok helyzete volt a Craig Short edző által vezényelt zöldeknek, de ezt vagy elügyetlenkedték, vagy Papp Tamás húzta le a rolót. Aki az egész meccs folyamán nagyszerűen védte kapuját. Ez rögtön ki is derül Pesti József – mérkőzés után adott – interjújából……

Szerdán újabb nagy feladat vár a Jász Sport FC focistáira, hiszen 16,30 –as kezdéssel, az NB II-es Ceglédet fogadják a Magyar Kupában. Jövő szombaton pedig Putnokra utaznak bajnoki meccsre.

Fotó: Pesti JózsefFotó: Pesti József