Még csak Vaszicsku érzi a kaput

A múlt heti cikkünkben felvázoltuk a jászberényi labdarúgócsapat felkészülési menetrendjét, köztük a jánoshidai tornát is. Akkor azt írtuk, hogy a Molnár Ferenc Emléktornán szerepelnek a berényi focisták. Így is történt, de a pontosság kedvéért helyesbítenünk kell, mivel valóban a népszerű polgármesterre és focirajongóra emlékeztek, ám az utóbbi években, immár Euró-Novex Kupa a labdarúgó torna neve.

A szombati napon Újszilvás volt az ellenfele a berényi alakulatnak, ahol a következők játékosok szerepeltek Pesti József csapatában:

Papp – Gál, Lukácsi, Tóth Tamás, Árpás – Vidra, Bárkányi, Krajcsek Gergő (Vác), Gulyás – Hamar Vaszicsku Csere: Nagy Alex, (kapus) Urbán, Kiss, Móczó Máté továbbá Papp (ESMTK-ból) és Tarr (REAC-tól).

A kétszemélyes „csatársor” egyik tagja már megtalálta góllövő cipőjét, hiszen Vaszicsku Zoli szerezte mindkét gólt a mérkőzés folyamán, amire a szilvásiak eggyel válaszoltak:

Jászberény – Újszilvás 2-1

A rend kedvéért az Euró-Novex Kupa többi eredménye:
Jánoshida – Tápógyörgye 2-0
Újszilvás – Jászfényszaru 3-0
Tápógyörgye – Tápiószele 1-3

*********

Vasárnap délután sem pihentek Pesti József fiai, hiszen Árokszálláson várta őket a helyi labdarúgó csapat, akik az elmúlt szezonban, épp hogy lemaradtak a megyei I. osztály dobogójáról. A szomszédvárosban a következő játékosok kaptak szerepet:

Papp– Gál, Krajcsek, Tóth, Árpás – Móczó N, Bárkányi, Urbán, Gulyás – Papp, Hamar.
Pályára lépett még: Tövisháti (kapus) Kiss, Móczó Máté, Tarr, Vaszicsku

Az első félidőben a berényi alakulat szerezte meg a vezetést – változatosság kedvéért – ismét Vaszicsku találatával. A 2. játékrészben aztán kiegyenlített – a Csikós József által vezényelt –hazai alakulat és így alakult ki a végeredmény:

Jászárokszállás – Jászberény 1-1

A következő edzőmeccs szerdán lesz Jászberényben, amikor is Jánoshida gárdája lesz a gyakorló partner. A találkozó 17 óra 30-kor kezdődik a városi stadionban.

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti József