Szezonvégi adok-kapok

A Jász Sport FC labdarúgóit sújtó betegség- és sérüléshullám miatt elhalasztott, Eger elleni mérkőzést pótolták szerda kora délután a jászberényi pályán. A hazaiakat nemcsak az influenza viselte meg, szombaton 6-0-s vereségbe szaladtak bele Maglódon. Most adva volt a javítás és a jó szezonzárás lehetősége. Felemásra sikeredett az őszi búcsú.

Egy perces néma tiszteletadással adóztak a jelenlévők, a tragikus hirtelenséggel, 53 éves korában elhunyt Rédei István emlékének, aki sok éven át edzősködött a jászberényi utánpótlásnál, s a felnőttcsapat jelenlegi játékosai közül is többen neveltjei voltak.

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti JózsefA hazaiak Tövisháti ¬– Vaszicsku (Németh), Krajcsek, Farkas T. (Gál), Gulyás – Móczó, Bárkányi, László, Vidra – Szilágyi, Hamar összeállításban szerepeltek, s az első húsz percben lendületes, kombinatív játékot nyújtottak.

Előbb a kilépő Hamart rántották vissza, ám a játékvezető nem látott szabálytalanságot, pár perccel később pedig a vendégek kapusa szögletre mentette a villámléptű csatár próbálkozását. A sarokrúgást Gulyás ívelte be, az előrehúzódó Krajcsek pedig mintaszerűen fejelt a bal alsó sarokba. A gól után némileg kiegyenlítettebb lett a játék, de a vendégek nem jelentettek nagyobb veszélyt a kapura. Szünet után Gulyás újabb szögletéből Hamar bólintotta be a második találatot, s ekkor, bár még bő félóra volt hátra, úgy tűnt, meglehet a győzelem.

Az egriek azonban másként gondolták, előbb szépítettek, majd a bizonytalan hazai védelem mellett egyenlítettek. A hibákkal tarkított, de mozgalmas és fordulatos meccsen az újabb csavart a középkezdés utáni mintaszerű hazai akció jelentette, melynek végén a kilépő Szilágyi lőtt szép gólt. A hátralévő tíz percben fokozódott a „flúgos futam”, négy perccel a vége előtt ismét egalizáltak az egriek, s a maradék idő sem telt unalmasan. Előbb a vendégek rontottak meccslabdát, majd két berényi ziccer maradt ki, így a gólokban gazdag idényzárón igazságos döntetlen született.

Jász Sport FC – Eger FC 3–3 (1–0)

A régóta húzódó Balassagyarmat elleni mérkőzés óvási ügyét a hírek szerint ma tárgyalják ismét, az előzmények ismeretében meglepő lenne, ha végleges döntés születne. Amennyiben marad a pályán elért eredmény, a 2-1-es győzelem, úgy a 8. helyen tölti a téli szünetet a Jász Sport FC, ha a nógrádiak kapnák a 3 pontot, a 11. pozícióba eshet vissza a berényi legénység.

Erre mondják, nem mindegy.