Ha így folytatódna, nem lenne baj...

Néhány napja – e lap hasábjain – már közreadtuk, hogy az MLSZ elfogadta a JSE nevezését, azaz városunk labdarúgó csapata, az őszi szezontól az NB III-ban folytathatja a küzdelemsorozatot. Akkor még azt írtuk, hogy igen szűk a keret, ezért játékosokat keres Váczi Gyula. Úgy látszik sikerrel járt, hiszen több új focista kapott helyet Gyöngyösön, az első felkészülési mérkőzésen.

Gyöngyös – Jászberény 2-3

Pesti József edző elmondta, hogy elsősorban a próbajátékon lévő játékosoknak adott helyet, így a következőképpen festett a pályára küldött gárda:

Tövisháti, (2. félidőben Nagy) – Vaszicsku, Farkas Tamás (Vác), Bárkányi, Árpás – Vidra Róbert (Vác), Varga Ádám (Vác), Tóth Tamás (Békéscsaba), Gulyás – Hamar, Varga Csaba (Vác)

Pályára lépett még: Móczó Norbert, Móczó Máté, Gál Olivér és Urbán László.
Papp Tamás pihent, mert új „kollégáit” tesztelték, Lukácsi és Kiss Tibi pedig sérültek, ezért ők nem szerepeltek a felkészülési meccsen.

Az NB III. Mátra csoportjában előkelő helyen végzett Gyöngyös otthonában fia-tal próbajátékossal teletűzdelt csapatot küldött pályára az újdonsült edző. Nem játszottak rosszul, de sok gyakorlás kell még természetesen. Az úgynevezett „váczi különítmény” elég jó benyomást keltett Pesti József számára. A találkozó folyamán mindig a berényi gárda vezetett, a hazaiak egyenlítettek, de a harmadik gólra már nem tudtak válaszolni.

Góljainkat: Varga, Hamar és Vidra szerezték

A további menetrend a felkészülést illetően:

Július 25.-én szombaton Jánoshidán, Molnár Ferenc emléktorna. Két hármas csoportban küzdenek a csapatok, ahol 18 órai kezdettel, Újszilvással lesz az első csoportmeccs.

Július 26.-án vasárnap 17 óra, edzőmeccs a szomszédvárosban: Jászárokszállás – Jászberény.

Július 29.-én szerdán hazai edzőmeccs: Jászberény – Jánoshida 17- 18 óra körül

Augusztus 01.-én szombaton emléktorna folytatása, ahol a 2. csoportmeccsen Jászfényszaru lesz az ellenfél.

Augusztus 2-án (másnap) vasárnap lesz a folytatás. A két csoportban kialakult sorrend szerinti helyosztó meccseket játsszák.